x
sadsad x
asdasd
gpbb254.jpg (94 KB)
Gümüş Yazıları

Gümüş Yüzüklerde Taşlı Modeller

Gümüş Yüzüklerde Taşlı Modeller

Kadınların en sevdiği takılardan olan gümüş yüzükler pek çok farklı kombinle kullanılabiliyor. Klasikten, moderne, spordan boheme farklı tarza sahip kadınlar farklı modellerde gümüş yüzük tercihi yaparken, taşlı gümüş yüzük modelleri tüm yüzük çeşitlerinin içinde belki de tüm tarzlara hitap eden modeller arasında yer alıyor.

Gümüş Küpelerin En Popüler Modelleri

Gümüş Küpelerin En Popüler Modelleri

Gümüş küpeler her zaman için en popüler takılardan biri olmaya devam ediyor. Şık ve zarif bir görünüme sahip olmak isteyenlerin yanı sıra pek çok kişi kendine özgü tarzını yansıtmak için küpe kullanıyor. Farklı kombinlere müsaade eden ve oldukça bol çeşidi bulunan gümüş küpelerde trendler sezondan sezona değişebilse de en popüler modeller uzun süre varlığını sürdürüyor.

Gümüş Kolye Modelleri ile Farklı Stil Önerileri

Gümüş Kolye Modelleri ile Farklı Stil Önerileri

Her zamana ve her modaya göre uyumlanabilen gümüş kolyeler aynı zamanda her stil ile de göz alıcı bir kombine imza atılmasını sağlayabiliyor. Tarih boyu kullanılan gümüş kolyeler, şıklıkları ve taşıdıkları anlamlar ile özellikle kadınların vazgeçilmez aksesuarları arasında yer alırken, kişinin tarzını yansıtmasına da yardımcı oluyor.

Gümüş kolye alırken nelere dikkat edilmeli?

Gümüş kolye alırken nelere dikkat edilmeli?

Şıklığımızın ve zarafetimizin tamamlayıcısı takıların arasında gümüş kolyelerin yeri oldukça ayrıdır. Sadece görünüşüyle değil, taşıdığı anlamlarla da sevilerek kullanılan kolyeler aynı zamanda duyguların kaynağı olan kalbe yakınlığı ile de diğer tüm takılardan ayrılır.

Gümüş Bilekliklerin Kombinlenmesi İpuçları

Gümüş Bilekliklerin Kombinlenmesi İpuçları

Gümüş bileklikleri kombinlerken, dikkat edilecek birtakım unsurlar, fazla zahmet çekmeden mükemmel bir görünüm elde etmeyi sağlıyor. Bunun için kullanmayı planladığını bilekliğin rengi, modeli ve tarzını hesaba katarak etmek büyük önem taşıyor.



En Şık Gümüş Kolye Modellerine Göz Atın

En Şık Gümüş Kolye Modellerine Göz Atın

Kadınların boynunu ve gerdanını süsleyen gümüş kolyeler, geçmişten günümüzü kadar milyonlarca farklı modellerde üretiliyor. Farklı zevklere ve farklı duygulara hitap eden bu kolyeler model açısından değişiklik gösterse de kendisine olan ilgiden hiçbir şey kaybetmiyor ve geçmişte olduğu gibi bugün de en sevilen aksesuarlar arasında yer alıyor.



Gümüş Nasıl Parlatılır? - En Etkili 4 Yöntem

Gümüş Nasıl Parlatılır? - En Etkili 4 Yöntem

Kullandığınız yüzük, küpe, bileklik gibi gümüş takılarınızı ve gümüş aksesuarlarınızı parlatmak için en etkili 4 yöntem blog yazımızda!

Gerçek Gümüş Nasıl Anlaşılır?

Gerçek Gümüş Nasıl Anlaşılır?

Gerçek gümüş ile sahte gümüşü ayırt edebileceğiniz en etkili 8 yöntem blog yazımızda! Detaylar için hemen blog yazımızı inceleyin.

Gümüş Neden Kararır?

Gümüş Neden Kararır?

Günlük yaşantımızda çok sık kullandığımız gümüş, çeşitli sebeplerden dolayı kararabilir. Gümüşün kararmasına neden olan sebepler ve çözümleri için blog yazımızı inceleyebilirsiniz.

Mücevheratta Gümüşün Önemi

Mücevheratta Gümüşün Önemi

Zamansız ve şık duruşu ile benzersiz bir görünüme sahip olan gümüş, kolye, küpe, yüzük, bileklik, şahmeran, hızma, halhal, broş gibi takı çeşitlerinin yanı sıra tesbih başlarında, kemer tokalarında ve kol düğmelerinde de kullanılıyor. Bu kadar geniş bir kullanım alanına sahip gümüş ayrıca geçmişten bugüne gelen süsleme teknikleri ve modern tasarımlarla her kombine uygun şekilde üretiliyor. Böylelikle geçmiş ile gelecek arasında bir bağ oluşturan bu takıların önemi de bir kere daha vurgulanmış oluyor. 

Gümüşün Osmanlı Döneminde Kullanımı

Gümüşün Osmanlı Döneminde Kullanımı

Gümüş Osmanlı’da özellikle sarayda kullanılan eşyaların süslemesinde kullanılırken, birçok farklı teknik kullanılıyordu. Dönemin şartlarında elde edilen bu tekniklerden bazıları günümüze kadar devam etse de bazı tekniklerin zaman içinde popülaritesini yitirdiği görülüyor.

Gümüşün Doğada Bulunuşu ve Tarihçesi

Gümüşün Doğada Bulunuşu ve Tarihçesi

Gümüşün doğada ilk ne zaman bulunduğu ve işlendiğine dair bilgiler net olmasa da bu sürecin tarihçesinin milattan önce 3 binli yıllara kadar gittiği biliniyor. Yapılan arkeolojik kazılarda gümüş çıkartma ve ayrıştırma işlemlerinin gerçekleştiğine dair kalıntılar da gümüşün tarihçesi içinde yer alıyor.

Gümüşün Antik Dönemde Kullanımı

Gümüşün Antik Dönemde Kullanımı

Tabiatta altınla kıyaslandığında daha az olarak bulunan gümüş madeni Milattan Önce 15. Yüzyıla kadar Mısır’da altından daha pahalı bir madendi. Ancak zaman içerisinde madencilik alanında yaşanan gelişmeler gümüşün madenlerden çıkarılmasını kolaylaştırmış bu da dengelerin değişmesine neden olmuştur.

Gümüş Yatırımının Tarihçesi

Gümüş Yatırımının Tarihçesi

Günümüzde yatırım olarak gümüşü tercih edenler birçok bankadan ve yatırım kuruluşlarından gümüş temin edebiliyor. Gümüş satışı genellikle fiziki ortamlardan çok dijital ortamlarda gram gümüş alımıyla gerçekleşebiliyor. Uluslararası piyasalarda işlem görmüş gümüş fiyatlarının belirlenmesinde ise gümüş ons kullanılıyor. 31,10 gramdan oluşan 1 ons gümüş, yüzde 99,90 saflığındadır ve fiyatı altın ve dolar piyasalarındaki değişikliklerle paralel hareket eder.

Gümüş Ticaretinin Tarihçesi

Gümüş Ticaretinin Tarihçesi

Gümüş madeninin ilk olarak ne zaman bulunduğu ve işlenildiğine dair çok net kaynaklar olmasa da geçmişinin milattan önce yedinci yüzyıla kadar dayandığı biliniyor. Antik Yunan’dan Mısırlılara, Çin’den Fenikelilere birçok farklı medeniyette gümüşün kullanıldığı ve çıkarıldığı da elde edilen bilgiler arasında yer alıyor.

Gümüş Takıların Tarihçesi

Gümüş Takıların Tarihçesi

Kadın ve erkeklere özgü farklı ürün ve modellerde tasarlanan gümüş takılar, Ortaçağ’da özellikle Hıristiyan dünyasında dini objelerde yoğun şekilde kullanılmıştır. Gümüş takı üretimi İspanya’da13. yüzyılda başlarken bu dönemde gümüş takılar, Hristiyanlıkta önemli bir yer tutmuştur.

Gümüş Madenciliğinin Tarihçesi

Gümüş Madenciliğinin Tarihçesi

Gümüş madeni, fotoğraf sanayii, dişçilik, alaşımlar, elektronik, süs eşyası ve takı yapımı gibi farklı alanlarda kullanılıyor. Değerli madenler arasında yer alan gümüşün kullanımı ise sadece günümüzde değil yüz yıllar öncesine dayanıyor. Tarihi kaynaklara bakıldığında gümüşün Mısırlılardan Çinlilere, Farslardan Yunanlara kadar farklı kültürlerde yer aldığı görülüyor.

Gümüş Eserlerin Tarihçesi

Gümüş Eserlerin Tarihçesi

Bugün dünyanın en seçkin müzeleri ve sanat galerinde gümüş eserler yer almaktadır. Bulunduğu bölgenin tarihsel süreci, ekonomisi, kültürel hayatı ve yaşam tarzı hakkında bilgi veren gümüş eserler özel saklama koşulları altında sergilenirken, büyük bir tarihsel kaynak olarak da dünya tarihinde büyük bir yer tutuyor.

Gümüş İşçiliğinin Tarihçesi

Gümüş İşçiliğinin Tarihçesi

Yapılan arkeolojik kazılarda milattan önceki dönemlerdeki medeniyetlerde yaşayan insanlar tarafından kullanılmış gümüş işçiliğine ait malzemelerin olduğu görülüyor. Kimi zaman ince kimi zaman ince işçilik isteyen malzemelerin arasında kaplar, kılıç kınları, takılar, kama sapları ve tabii ki paralar ile süs eşyaları yer alıyor.

Gümüş Yüzüklerde Taş Seçenekleri ve Anlamları

Gümüş Yüzüklerde Taş Seçenekleri ve Anlamları

Binlerce farklı tasarım ve modelle üretilen gümüş yüzüklerde kullanılan taşlar, yüzüğün daha da parlamasını sağlıyor. Bugün tercih edilen gümüş yüzüklerin büyük bölümü taşlı modellerden oluşuyor. Yüzüklerin hem şıklığını hem de değerini artıran taşlar arasında ise en çok elmas, zirkon, safir, opal ve yeşim gibi taşlar kullanılıyor.

1 2
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.